среда, 6. јун 2012.

S Cafe u sumskom okruzenju

U Košutnjaku u Kneza Višeslava 78 nalazi se S Cafe, u istoj zgradici u kojoj se nalazi i S radio. Preko puta Trim staze je, a u blizini Difa i autobuskih stanica na kojima staju E2, 23 i 53. O samom Košutnjaku i njegovim čarima necemo mnogo pisati, ali taman da u daljem tekstu nema nijednog plusa, dovoljno je da se setite sumske lokacije ovog kafica pa da dodjete da proverite kakav je.


Ovaj kafe poseduje bastu u kojoj mozete uzivati u prolecnim i letnjim danima, a pored baste se nalazi i igraliste za decu sa toboganima i ljuljaskama, pa odlucite da li je to u vasem slucaju plus ili minus. Mozete sedeti na drvenoj platformi do samog kafica ili namestiti sto i stolice na travnatoj povrsini gde vama najvise odgovara. U slucaju da vreme ne dozvoljava sedenje napolju, unutra se nalazi prostor sa nekoliko stolova pa je recimo interesantno tu sedeti i tokom zime i posmatrati sneznu belinu kroz velike prozore. 


Ovde mozete popiti kafu ili neki sok ili eventualno kupiti nesto od grickalica koje se nalaze u automatu. Sama kafa nije nista posebno, kao ni njena cena. Unutra se nalazi i TV pa uvek mozete pratiti aktuelna sportska desavanja. Takodje postoji i besplatan Wi-Fi.


Ako ste u prolazu ili vam samo treba par sati opustanja u prirodi uz kaficu, necete se prevariti ako odaberete bas ovo mesto.

недеља, 3. јун 2012.

Mydan - da zaboravite na gradsku vrevu

Pre nekoliko veceri smo odlucili da odemo u neki kafic gde mozemo nesto i da pojedemo, ali nam se nije islo u centar grada. Izbor je odmah pao na "Majdan" na Senjaku koji se nalazi u Kozjackoj ulici na broju 3-5, u blizini restorana Colonial Sun. Uglavnom je problem da se pronadje parking ispred samog kafica, ali mozete stati u nekoj od okolnih ulicica.

Posto nas lepo vreme u Beogradu sve uveseljava, odlucili smo se da provedemo vece u basti. Unutrasnjost lokala je isto prijatna, ali je njegova basta ono sto bismo izdvojili kao adut, posto se nalazi u dvoristu ususkanom medju drvecem. Zbog ovoga vam nece smetati gradska buka, ali spremite se na graju punog kafica posto je Mydan retko kad prazan. Ukoliko dolazite vikendom moze se desiti da tokom veceri i ne pronadjete mesto.

Konobari imaju neke replike radnickih odela, ali nas nisu nesto posebno odusevili, mozda zbog toga sto je bila guzva pa su leteli na sve strane, a i pice i hranu smo cekali malo duze.



Bilo nas je dvoje a narucili smo jednu cezar salatu (koja je kostala nesto manje od 500 dinara), oboje smo bili gladni, ali sa tom jednom porcijom nismo mogli da se izborimo. Pored toga sto je porcija velika, sama salata nije bila losa, ali jeli smo i mnogo bolje (restoran hotela Balkan npr.). 


Od slatkisa smo se odlucili za Markiza tortu koja je cokoladna, i lepa, ali ponovo nismo bili odusevljeni posto smo na drugim mestima jeli atraktivnije i ukusnije kolace. Za domacice i one koji se razumeju u spremanje slatkisa - to je obicna piskota torta, koja se pravi od najjednostavnijeg cokoladnog fila.


Sve u svemu, nasa preporuka je zbog samog mesta i ambijenta ukoliko zelite da popijete pice sa drustvom ili pojedete nesto. Ono na sta bismo skrenuli paznju je da ovo mesto neki ne vole jer je izvikano ili zato sto uvece dolazi 'fensi ekipa' (dok smo sedeli videli smo i neke 'selebritije' :)), ali ukoliko niste optereceni time i ne predstavlja vam problem koga tu jos ima, 

samo napred, mi smo uz vas :))