уторак, 29. мај 2012.

Anno domini ili "godina gospodnja" na Banovom brdu

Anno domini sebe ne karakterise kao obican kafic vec kao kafe teatar. Nalazi se u Pozeskoj ulici na broju 118a/1. Sam kafic nije vidljiv direktno sa ulice ali primeticete tablu koja vam pokazuje kako da stepenicama dodjete do njega. Radno vreme je od 9 ujutru do pola sata iza ponoci, sa izuzetkom nedelje kada sa radom pocinje u 11h.


Ono sto karakterise ovaj kafic je njegova opustena atmosfera. Veci deo lokala je u staklu, a okolo je zelenilo. Ovo nije jedno od onih ustogljenih mesta gde vas gledaju kako ste se obukli ili gde cete naci mnogo pozera. U Anno dominiju je sam enterijer pomalo specifican. Drveni stolovi i stolice (koji su i nasa jedina zamerka ukoliko sedite malo duze) se super uklapaju u umetnicki ambijent koji ovde vlada. Svuda po kaficu okacene su slike i fotografije koje predstavljaju svojevrsnu izlozbu i prodaju se, pa zidovi kafica ne zadrzavaju dugo isti izgled. 


Posto nista u kaficu nije prema ustogljenom sablonu, i meni je uradjen na vrlo duhovit nacin pa tako u njemu mozete pronaci pica podeljena u grupe: Zimske carolije (a posle i vragolije), Hot fuka, Dosadna pica, Zdravlje na slamcicu i energetski doping i slicno. Ukoliko se ipak odlucite za "nista, hvala", cenovnik kaze da se to naplacuje 10 dinara po komadu. :)




Za slucaj da ste mamurni ili bolesni, osoblje ce se pobrinuti da vas posluzi posebnim paketom prve pomoci osmisljenim za ovu priliku. First aid Anno domini podrazumeva espresso sa cedjenim limunom za mamurluk (125 rsd), toplo mleko i med za bolno grlo (125 rsd) i toplu limunadu i med za predgripno stanje (165 rsd).


Ovde obicno vikendom bude organizovana neka ziva svirka, rock, jazz ili nesto slicno da podgreje atmosferu ali da opet mozete opusteno da pricate i da se ne nadvikujete medjusobno. Na raspolaganju vam je i besplatan wi-fi i veliki izbor cigareta. Nude veliki izbor piva od kojih je Jelen na tocenje, a ima i dosta razlicitih kafa i sejkova. Osoblje je spontano i prijatno, a cene srednje. 



Od nas - preporuka ;)


Нема коментара:

Постави коментар